Gyermekjogok világnapja

2020.11.20.
Gyermekjogok világnapja – A mai napon zárul a Gyere-K-Épbe 2020 gyermekjogi vetélkedő
 
 Gyermekjogok világnapja – A mai napon zárul a Gyere-K-Épbe 2020 gyermekjogi vetélkedő
1989. november 20-án New Yorkban írták alá a Gyermekek jogairól szóló egyezményt, melyhez Magyarország 1991-ben csatlakozott. Az egyezmény főbb céljai, hogy a világon minden gyermek védelemben részesüljön az elhanyagolással, a bántalmazással, hátrányos megkülönbözetéssel szemben, valamint hogy tisztelettel bánjanak vele és véleményét az őt érintő kérdésekben figyelembe vegyék.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat erre az alkalomra a Gyere-K-Épbe elnevezésű gyermekjogi vetélkedősorozattal készült, amelyet a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára rendezett. A három fordulóból álló vetélkedő sorozat célja, hogy a gyermekek minél jobban KÉP-be kerüljenek a jogaikat illetően. Nagy örömünkre szolgál, hogy országosan a nevelőszülői hálózatoktól, lakásotthonokból, gyermekotthonokból majdnem száz csapat jelentkezett. A mai napon kerül megrendezésre az országos döntő a fennálló járványhelyzetre tekintettel online térben, melyen a döntőbe került csapatok mérhetik össze tudásukat és adhatnak számot a gyermeki jogok ismeretéről játékos feladatok keretében.
A vetélkedő második fordulójára kreatív gyermekjogi plakátokat is készítettek a csapatok, melyekből kiállítást szeretnénk tartani, ezzel is felhívva a figyelmet a gyermeki jogokra.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálatnál bízunk abban, hogy munkánk, tevékenységünk és rendezvényeink elősegítik, hogy a legkisebbek is megismerjék és megértsék jogaikat és kötelességeiket, ezáltal a felnövekvő generáció számára ne csak szavak legyenek a gyermeki jogok, hanem megélhető valósággá váljanak, és ezáltal az év minden napja a gyermekek világnapja legyen.
 
 
 
 

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2024.02.26. kép
Helyszín: Berzencei Zrínyi Miklós Művelődési Ház, 7516 Berzence, Szabadság tér 2. A kiállítás megtekinthető 2024. március 11-ig.

2024.02.26.
Vándorkiállítást szervez az ország különböző pontjain az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) annak érdekében, hogy a szociális intézményi ellátást igénybevevők világát, az általuk...

2024.02.12.
Egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó online betegjogi kiadványokat készített az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) a lakosság széleskörű tájékoztatása érdekében.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.bm.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ