Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2020 őszén III. alkalommal rendezte meg betegjogi interaktív versenyét

2020.11.27.
 
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2020 őszén III. alkalommal rendezte meg betegjogi interaktív versenyét az egészségügyi szakképzésben résztvevő intézmények 9-12. évfolyamának tanulói részére.
 Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2020 őszén III. alkalommal rendezte meg betegjogi interaktív versenyét az egészségügyi szakképzésben résztvevő intézmények 9-12. évfolyamának tanulói részére. A verseny eredményhirdetését, a döntő feladatainak kiértékelését követően, november 26-án tartotta meg a pályázat záró rendezvényét on-line felületen keresztül. A pályázatra 22 csapat jelentkezett az ország különböző régióiból.
A két fordulóból álló verseny célja, hogy a szakképző intézmények diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal megelőzhetik a betegjogok megsértését, továbbá egészségügyi szaktevékenységük során és a kortársaikkal történő kommunikációjukban is határozottabban képviselhessék a betegjogokat.
 
A verseny feladatai egy elképzelt konferencia - „A beteg gyermek jogai a kórházban” - témaköre köré épültek. Az első forduló során a pályázó csapatoknak egy maximum 1 perc időtartamú beharangozó kisfilmet (intro) kellett elkészíteni, mely segít felkelteni a célcsoport érdeklődését az említett konferencia iránt.
 
A három részfeladatból álló második fordulóba 8 csapat jutott be - Gyula, Kalocsa, Eger, Miskolc, Kiskunhalas, Ajka és Budapest településeiről.
 
Az első feladat során, mint a beteg gyermekek nagykövetei egy figyelemfelhívó beszédet kellett készíteni, melyben a nagykövetek bemutatják a beteg gyermek jogait és egyben jövőbeni elképzeléseiket.
Második feladatként szakmai kihívással kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, egy elképzelt betegpanaszt kellett feldolgozni a betegjogok mentén.
Harmadik feladatként - kiindulva a betegjogi képviselők tapasztalataiból, akik napi munkájuk során folyamatosan szembesülnek a megkeresők által, a szolgáltatókkal/szolgáltatássokkal szemben támasztott, folyamatosan bővülő igényekkel/elvárásokkal - egy innovatív szemléletet tükröző mobil Applikáció (AP) tervének elkészítését, elnevezését, AP logójának a megtervezését kértük a versenyzőktől. Nagyon sok munkát igénylő, kreatív tervek születtek.
 
„Ápoljuk a betegjogokat” 2020-as évben a Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Harruckern Triage csapata nyerte
 
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat munkatársaikén bízunk abban, hogy munkánk eredményeként a jövőben is komoly érdeklődés kíséri, immár hagyománnyá váló versenyünket.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 „pályázatról mondták…
 
 
„A döntő jó volt, színvonalas applikációkat láthattunk, a csapatok nagyon helyesek voltak!
 
„A betegjogi pályázattal kapcsolatban, látható volt, hogy mindenki, a tanulók és a tanárok is kivették a részüket a feladatok megoldásából, mint ahogy az eredményhirdetésen is megjelentek.”
 
„A tegnapi "Ápoljuk a betegjogokat" pályázati eredményhirdetés véleményem szerint nagyon jól sikerült online rendezvény volt és jól kompenzálta a jelenlegi járványhelyzet miatt elmaradt személyes megjelenést. Jó volt látni és hallani a résztvevő csapatok vezetőit, képviselőit érezni lelkesedésüket, mint ahogyan élmény volt olvasni és minősíteni a pályaműveket. A végeredmény szerintem jól tükrözte a csapatok felkészültségét és a benyújtott pályaművek minőségét. Remélem jövőre már jelenléti megmérettetésre is sor kerülhet, ami még nagyobb élmény lehet a résztvevők és a szervezők számára egyaránt. Gratulálok a szervezőknek!”
 
„Megtiszteltetés volt, hogy részt vehettem az eseményen. Élveztem a versenyzők munkáit átnézni és értékelni. Érdekes volt, hogy ki hogyan nyitja meg a konferenciát. Valósághű, egészségügyi dolgozó közeli megnyitás tetszett a legjobban, a nagy tudósaink idézeteinek megjelenése. Az esetmegoldásokat szerintem nagyon jól feldolgozták. Az applikációk pedig rendkívül jól sikerültek, nagyon kreatívak voltak. A gyerekeken látszott az érdeklődés, érezhető volt, hogy ennek a korosztálynak ez a kommunikáció a nagyon testhezálló.
Köszönöm, hogy részt vehettem!”
 
„Az „Ápoljuk a betegjogokat verseny” harmadik fordulója annak ellenére, hogy kizárólag online formában kerülhetett megtartásra, az előző évek versenyeihez hasonlóan magas szakmai színvonalat képviselt. Nagy volt az érdeklődés a diákok, iskolák körében a verseny iránt. Örömömre szolgált, hogy a mindennapi munkavégzésünk mellett színt vitt a mi napjainkba is. A diákok nagyon ügyesek voltak, megmutathatták a kreativitásukat, és elengedhették a fantáziájukat a feladatokban.”
 
„Az idei Ápoljuk a betegjogokat verseny szerintem nagyon jól sikerült. A feladatok nagyon közel álltak a gyerekekhez. A program jó volt, nagyon tanuló barát és közvetlen volt az egész, és a szakmai tartalom mégis meg volt benne, annak ellenére is, hogy online felületen zárult a rendezvény. A kreativitást igénylő feladatok tetszettek a legjobban, amellyel a tanulókat meg lehet nyerni, és motiválttá tenni.
A pályamunkák az oktatók téma iránti elköteleződését és képzettségi szintjét mutatták.
Nagyon tetszett jogvédelmi biztos asszony beszédében, ahol kiemelte és pozitívra fordítva arra utalt, „hogy mennyire látszik a tanári támogatás a beadott munkák esetében”. Jól éreztem magam, jó volt látni a pályaműveket is, büszke vagyok!”
 
 
„A verseny maga, valamint az eredményhirdetés is nagyon jól sikerült. Fiatalosnak, lendületesnek éreztem a program lebonyolítását.
Jó volt zsűriként részt venni a beérkező anyagok feldolgozásában!
Minőségi munkák érkeztek be. Nagyon jó volt, és hihető is, hogy élvezték a verseny-feladatokat a gyerekek.
A korábbi versenyzők visszatérése az igazán mérvadó, hiszen ez bizonyítja, hogy valami pluszt kapnak ettől a programtól, tanulnak, de szórakoznak is a saját – modern – világuk szerint.
Nagyon jól sikerült, én is (mint a gyerekek) örülök, hogy részt vehettem benne!”
 
 
 
 
 

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2024.02.26. kép
Helyszín: Berzencei Zrínyi Miklós Művelődési Ház, 7516 Berzence, Szabadság tér 2. A kiállítás megtekinthető 2024. március 11-ig.

2024.02.26.
Vándorkiállítást szervez az ország különböző pontjain az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) annak érdekében, hogy a szociális intézményi ellátást igénybevevők világát, az általuk...

2024.02.12.
Egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó online betegjogi kiadványokat készített az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) a lakosság széleskörű tájékoztatása érdekében.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.bm.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ