GYERMEKJOGI PÁLYÁZAT 2020

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!
 INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT
 
Pályázati felhívás
 
Gyere- K-Épbe
Gyermekjogi vetélkedő 2020
 
1989. november 20-án New Yorkban írták alá a Gyermekek jogairól szóló Egyezményt, melyhez Magyarország 1991-ben csatlakozott. Az Egyezmény főbb céljai, hogy a világon minden gyermek védelemben részesüljön az elhanyagolással, bántalmazással, hátrányos megkülönböztetéssel szemben valamint, hogy tisztelettel bánjanak vele és véleményét az őt érintő kérdésekben figyelembe vegyék.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat
gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!
A verseny három fordulóból áll, az első két fordulóban otthon dolgozhattok, majd a harmadik fordulóban személyesen mérhetitek össze a gyermeki jogokról szerzett ismereteiteket.
Az első kör feladatait email-ben küldjük meg és Nektek is így lesz lehetőségetek majd visszaküldeni a válaszokat. A kérdéseket úgy állítottuk össze, hogy azok megoldása révén felelevenítsétek a legfontosabb tudnivalókat a gyermekjogokról.
A második körben egy gyermekjogi témában gyermekjogi plakátot várunk tőletek. A művekből kiállítást szeretnénk tartani ezzel is felhívva a figyelmet a gyermekjogokra.
A harmadik körben, már személyesen is találkozunk és sok vidám, kreatív gyermekjogi játékkal várunk benneteket november hónapban.
A jelentkezési határidő 2020. október 1.
A vetélkedőre 5 fős csapatokat várunk a nevelőszülői hálózatokból, lakásotthonokból, gyermekotthonokból. Kérjük a gyermekekkel foglalkozó felnőtteket, hogy bíztassák, támogassák a gyermekeket a részvételre! A jelentkezéskor kérjük írjátok meg a csapat és a csapattagok nevét és egy felnőtt támogatót is nevezzetek meg, feltüntetve az elérhetőségét is.
Legyetek aktívak, várjuk a jelentkezéseket a rita.herczeg@ijb.emmi.gov.hu email címre. Bármilyen kérdés esetén keressétek a területileg illetékes gyermekjogi képviselőt vagy a +36204899636-os telefonszámon dr. Herczeg Ritát!
 
Budapest, 2020. augusztus 31.
 
                                                                                             dr. Novák Krisztina
                                                                                              jogvédelmi biztos
 

Letölthető dokumentumok:
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2021.12.08.
A bentlakásos és alapszolgáltatásban részesülő ellátottak számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Integrált Jogvédelmi Szolgálata „Tudom, hogy van jogom!” címmel egy antológiát...

2021.09.24. kép
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT IV. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2021 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2021.08.02.
Tájékoztató a Jogvédelmi képviselői képzésrőlIntegrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ