Utolsó regionális állomásain járt a „Gyere-K-Épbe” országos gyermekjogi roadshow

2016.04.23.
Április 23-án újabb két helyszínen, Budapest III. kerületében és Kecskeméten járt az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi programsorozata. Az egész napos regionális rendezvényekre közel kilencszáz gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő fiatal és kísérője látogatott el.
A helyszíneken kialakított jogpontokon többek között az emberi méltósághoz való jogról, a bántalmazás tilalmáról, a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, az egészséghez, a biztonságos internethasználathoz való jogokról, valamint a gyermeki kötelezettségekről kaptak hasznos információkat a résztvevő gyermekek. A kisebbek szórakozásáról gyermekjogi mesék felolvasásával gondoskodott az OBDK. A programokba mindkét helyszínen bekapcsolódtak a helyi társszervezetek – ÁNTSZ, Rendőrség, Mentők, Vöröskereszt, Katasztrófavédelem, Magyar Honvédség. A gyermekek egyéb civil szervezetek - Napfényes Támogató Szociális Egyesület, a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, Zöld Zebra Állatvédő Egyesület - munkájába is bepillanthattak élményszerűen. Mindeközben lezajlott a régiók labdarúgó-sportbajnoksága, amelynek győztesei a május 19-i budapesti döntőben vesznek majd részt.
 
A 2 hónapon keresztül tartó roadshow az ország 7 régiójának egy-egy városában – Kaposváron, Szombathelyen, Egerben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Budapesten és Kecskeméten - biztosított hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást. A regionális rendezvényekre az adott 3 megyéből érkeztek a gyermekek és kísérőik, így biztosítva az országos lefedettséget.
 
Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A szervezet e célból 2015-ben indította útjára regionális gyerekjogi rendezvénysorozatát. A nagy sikerre való tekintettel és az elkötelezettség folytatásaként az OBDK Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével 2016-ban március és május között ismét megszervezi a rendezvénysorozatot, amely május 19-én Budapesten átfogó szakmai konferenciával és a labdarúgó-bajnokság országos döntőjével zárul.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ