Ősztől újabb képzésekkel segíti a szakemberek munkáját az OBDK

2016.08.10.
2016. őszétől széles spektrumú képzéseket indít az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az egészségügy, a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozók részére, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatóinak.
Az egészségügyi szolgáltatók hatékony működését és a betegbiztonság javulását segítik a szeptember közepén induló klinikai audit képzések, melyek résztvevői megismerhetik az audit saját intézményben történő kialakításának célját és lehetőségeit. A pilot program iránt érdeklődő egészségügyi szakemberek – kiemelten az egészségügyi intézmények felső- és középvezetői, osztályvezető főorvosok, főnővérek – gyakorlati támogatást kapnak a klinikai audit megtervezéséhez, lebonyolításához és értékeléséhez. A 10 órás, ingyenes minőségügyi továbbképzés részletes ismertetője az OBDK honlapján és az Orvosok Folyamatos Továbbképzése (OFTEX) portálon olvasható.
 
A korábbi évekhez hasonlóan szeptemberben újra indulnak jogvédelmi képviselői képzések is, melyekre többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, szociális munkások, szociálpolitikusok, pedagógusok, hittan tanárok jelentkezhetnek. A képzési program általános ismeretek része mindhárom jogterületen azonosan jogi, pszichológiai és kommunikációs ismeretekből áll, további 60 óra a beteg-, ellátott és gyermekjogi speciális ismeretek bővítését segíti. Az ingyenes kurzuson területenként 25 fő részvétele lehetséges. További részletes információ ezen az oldalon olvasható.
 
„Perelkerülés lehetősége az egészségügyi ellátásban” címmel év végén szakmai továbbképzés indul az egészségügyi szolgáltatások hatékony és panaszmentes megvalósulása érdekében. A kurzuson a betegjogi ismeretek részletezése mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a polgári jogi, büntetőjogi, egészségügyi jogi ismeretek, valamint a mediáció, mint az alternatív vitarendezés leghatékonyabb eszköze. A 2 napos (18 órás) képzés keretében 32 kreditpontot szereznek a résztvevő orvosok és szakdolgozók. A program adatlapja az OFTEX portálon érhető el.
 
Mindezeken túl a korábbi évekhez hasonlóan a 2016/17-es őszi tanévben is indulnak jogvédelemről szóló előadássorozatok a felsőoktatási intézmények – így DE ÁOK, ME ÁJK, NYME BPK, SZE AK – és az OBDK között létrejött sikeres együttműködésnek köszönhetően. A leendő szakemberek a szabadon válaszható kurzusokon gyakorlatorientált előadásokat hallgathatnak a beteg, ellátott, gyermeki jogvédelmi tevékenység és a panaszmentes szolgáltatások igénybevételének fontosságáról.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ