Kaposváron és Szombathelyen járt a "Gyere-K-Épbe" országos gyermekjogi roadshow

2016.04.03.
Április 2-án közel 550 fő részvételével Kaposváron és Szombathelyen állomásozott az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi programsorozata. Mindkét helyszínen egész napos, színes gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt a gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik, valamint a gyermekotthonok dolgozói.
A gyerekek a jelenlévő jogvédelmi képviselőktől jogtudatosságot fejlesztő játékokon – például gyermekjogi mesék felolvasásán, keresztrejtvényen, társasjátékokon, teszteken - keresztül kaptak részletes tájékoztatást többek között az egészséghez, kapcsolattartáshoz, oktatáshoz, vagy éppen a védelemhez való jogaikról. A jelenlévők a helyi társszervezetek – ÁNTSZ, Rendőrség, Mentők, Vöröskereszt, Gyermekjóléti Központ, Egészségügyi Alapellátó Intézet – és egyéb civil szervezetek – Esélyek Háza, Compass Egyesület - munkájába is bepillanthattak és hasznos információkat kaptak az adott területekről. Ezúttal is nagy sikere volt a rendezvény kísérőprogramjának, a labdarúgó-bajnokságnak, amelyet az OBDK azzal a céllal szervezett a résztvevő lányoknak és fiúknak, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára.
 
A 2 hónapon keresztül tartó roadshow az ország 7 régiójának egy-egy városában – Kaposváron, Szombathelyen, Egerben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Budapesten és Kecskeméten - biztosít hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást. A regionális rendezvényekre az adott 3 megyéből érkeznek a gyermekek és kísérőik, így biztosítva az országos lefedettséget.
 
Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A szervezet e célból 2015-ben indította útjára regionális gyerekjogi rendezvénysorozatát. A nagy sikerre való tekintettel és az elkötelezettség folytatásaként 2016-ban március és május között ismét megszervezi a rendezvénysorozatot, amely május 19-én Budapesten átfogó szakmai programmal és a labdarúgó-bajnokság országos döntőjével zárul.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ