Gyere-K-épbe Gyermekjogi Roadshow Záróesemény

2016.05.20.
Közel 500 gyermek és kísérője részvételével egész napos gyermekjogi ismeretterjesztő foglalkozásokkal és országos labdarúgó-sportbajnoksággal zárult Budapesten az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2016. évi "Gyere-K-épbe" elnevezésű Gyermekjogi Roadshow-ja 2016. május 19-én. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével március 19-én indult rendezvénysorozat 7 regionális állomásán összesen 4000 gyermekotthonban, nevelőszülőnél élő gyermeket és kísérőjét sikerült közvetlenül megszólítania az OBDK-nak jogtudatosító programjaival. Idén a Központ közreműködésével határon túli gyermekek is érkeztek a Roadshow záróeseményére a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett marosvásárhelyi Dózsa György Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központból.
Az OBDK Gyermekjogi Roadshow-ja az elmúlt 2 hónapban 7 regionális állomáson – Kaposváron, Szombathelyen, Egerben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Budapesten és Kecskeméten – biztosított hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást a gyermekotthonban, lakásotthonban, illetve nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik számára. Az egyes állomásokon az OBDK jogvédelmi képviselői segítségével játékos gyermekprogramokon keresztül kerültek fókuszpontba az alaptörvényben rögzített alapjogok – így az emberi méltóság joga, a hátrányos megkülönböztetés tilalma, a tulajdonhoz való jog, a kapcsolattartás joga –, valamint a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek speciális jogai és kötelezettségei. Mindezek mellett az egyes helyszíneken többek között a Mentők, a Rendőrség, a Honvédség és a Katasztrófavédelem munkájába is bepillanthattak az érdeklődők.
 
A rendezvénysorozat kísérőprogramjaként megszervezett labdarúgó-bajnokság országos döntőjén hatalmas küzdelemben kerültek ki a legjobbak: a lányoknál a kőszegi „Vadvirágok” csapata, a fiúknál pedig a „Szegváriak” lettek az idei Roadshow győztesei.
 
Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A Központ e célból 2015-ben indította útjára regionális gyerekjogi rendezvénysorozatát, és a tavalyi pozitív tapasztalatok eredményeképpen, a nagy sikerre való tekintettel rendezte meg immár második alkalommal a ”Gyere-K-épbe” Országos Gyermekjogi Roadshowt.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ