Betegjogvédelmi képzések segítik a Semmelweis Egyetem gyógyszerész-hallgatóit

2015.10.01.
Egyetemi képzésük keretében hallgathatnak betegjogi ismereteket a gyógyszerészhallgatók, a szakgyógyszerészek és a kötelező szintentartó továbbképzésben résztvevő gyógyszerészek a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ együttműködésének köszönhetően. Az erről szóló dokumentumot Dr. Zelkó Romána, a Kar dékánja és Dr. Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója 2015. október 1-jén írták alá.
A közvetlen lakossági gyógyszerellátás egészségügyi szolgáltatási jellege megerősödött az elmúlt évek során, éppen ezért fontos, hogy a gyógyszerészek kiemelkedő betegjogi ismeretekkel rendelkezzenek. A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara már korábban is nagy hangsúlyt fektetett a hallgatók felkészítésére, így az OBDK jogvédői az elmúlt évben több rövid előadás keretében nyújtottak betekintést a terület működésébe, annak jelentőségébe. A közös munka tapasztalatai – az előadásokról érkezett pozitív visszajelzések és a hallgatói igények – alapján a felek a most aláírt képzési együttműködéssel kívánják erősíteni és segíteni a hallgatók, valamint a már végzett gyógyszerészek szakszerű felkészítését.
 
Az együttműködés újabb lehetőséget biztosít arra, hogy a Gyógyszerésztudományi Kar olyan hallgatókat készítsen fel a betegellátás szolgálatára, akik az elméletben tanultakat a gyakorlatban is tudják alkalmazni, komplex látásmóddal és problémamegoldó képességgel rendelkeznek.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ